Koletky jsou poměrně jednoduchý pokrm, ale ne každému se povedou opravdu dobře. Mnoho lidí se také mračí na jejich nezdravost, ale to se dá napravit.
Co musíte udělat, aby bylo mleté maso šťavnaté – tajemství řízků / foto 1zoom.ru
Každá ukrajinská hospodyně má svůj vlastní recept na nejlepší řízky na světě, jehož tajemství zná jen ona. Existuje však několik mušek, které pomohou každému připravit neuvěřitelně chutný a šťavnatý pokrm. My se dozvěděl, jak správně připravit řízky z mletého masa.
Již dříve jsme psali, co by se do mletého masa na kotlety nemělo přidávat.
Proč přidávat do mletého masa minerální vodu – já to tak dělám vždycky.
Mnoho lidí asi slyšelo, že se do mletého masa na řízky přidává voda, ale málokdo ví, proč se to dělá. Faktem je, že při tepelné úpravě maso ztrácí vlhkost a stává se suchým. To pak vede ke ztrátě chuti hotového pokrmu.
Minerální voda nejenže pomáhá udržet vlhkost, ale díky plynnému oxidu uhličitému může také přispět k větší křehkosti mletého masa. Kromě toho minerální voda pomáhá zvýraznit chuť koření, což znamená, že hotový pokrm bude mít bohatou chuť.
Mimochodem, můžete použít i led. Pokud nechcete zalévat vodou, můžete ji nahradit vývarem.
Co je třeba udělat, aby bylo mleté maso šťavnaté – nejedná se o vodu.
Abyste maso nepřetěžovali a řízky byly dietnější, můžete přidat zeleninu. Tímto způsobem získá libové maso potřebnou vlhkost, ale pokrm zůstane lehký pro žaludek i postavu.
Pro tyto účely je vhodná jakákoli zelenina – mrkev, cuketa, cuketa. Důležité je dodržet hlavní pravidlo – zeleninu nastrouhat nebo nakrájet velmi najemno. V takovém případě dodají mletému masu šťavnatost, ale nepřidají kalorie.
Co můžete přidat do mletého masa na řízky – náhrada chleba
Chléb v řízcích lze také nahradit, aby byl pokrm užitečnější. K tomuto účelu se bude hodit krupice nebo ovesné vločky, ale v tomto případě je povinné přidat vodu. Kroupy totiž velmi silně absorbují tekutinu, kvůli čemuž budou hotové řízky tvrdé.
Kromě toho můžete místo chleba přidat brambory. Musí být nastrouhané na jemném struhadle a před přidáním do sekané dobře vymačkané.