Co dělat, když je kysané zelí hořké: tato metoda vás zachrání

Důležité je skladovat kysané zelí v čistých a hermeticky uzavřených nádobách.

My se naučil oživovat kysané zelí / pixabay.com, depositphotos.com pixabay.com

Kysané zelí je oblíbenou pochoutkou mnoha lidí. Někdy se však proces kvašení může zvrtnout a získá hořkou chuť nebo se pokryje slizem.

My se dozvěděl, zda je možné jíst hořké kysané zelí a co dělat, když se nálev v kysaném zelí stal lepkavým a slizkým.

Proč je zelí po kvašení hořké – co je důležité vědět

Hořké zelí může být důsledkem nesprávného procesu kvašení.

Hořkost vzniká z několika důvodů:

  • nedostatek soli,
  • nevhodné podmínky fermentace,
  • špatná kvalita původního produktu.

Proto je hlavním tipem, jak učinit kysané zelí méně hořkým, propláchnutí ve studené vodě. Oplachování pomáhá nejen zlepšit chuť, ale také osvěžit zelí před podáváním.

Je však nutné kysané zelí pokaždé proplachovat? Ne, pouze v případě, že je příliš slané nebo hořké.

Po propláchnutí můžete přidat trochu cukru nebo mrkve, aby kysané zelí nebylo tak hořké a vyvážilo chuť.

Jak zachránit kysané zelí před slizem – osvědčená metoda

Někdy se stává, že nálev z kysaného zelí je kluzký a slizký. To může být mimo jiné důsledek nesprávného kvašení nebo vniknutí nežádoucích bakterií do zelí.

Kyselé kysané zelí:

A abyste mohli oživit kysané zelí, měli byste ho také důkladně propláchnout a poté připravit nový solný nálev se správnou koncentrací soli.

Kromě toho je stejně důležité skladovat zelí v čistém nádobí a při správné teplotě.

Abyste se tedy vyhnuli hořkosti a slizovitosti kysaného zelí, je důležité sledovat podmínky kvašení, dodržovat poměry soli a skladovat produkt v čistých, hermeticky uzavřených nádobách.

Připomeneme, že dříve My zveřejnil recept na kysané zelí na zimu.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Fantastické dekorace pro váš interiér

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: