Pokud chcete připravit chutné mleté maso – použijte líný vývar.
Pro šťavnatou sekanou byste měli použít vývar / foto depositphotos.com
Někdy máte chuť na něco tučného, slaného a smaženého – v takových chvílích můžete rychle udělat sekanou pro chebureky, jako v chebureckém obchodě, a připravit křupavý a velmi chutný pokrm!
Aby byla nádivka šťavnatá a chutná, držte se několika pravidel. Na přípravu mletého masa pro chebureky existuje skvělý kuchařský hack. A jak připravit dokonalé těsto na chebureky vám My prozradil již dříve.
Jak připravit mleté maso pro chebureky – recept a muší hack
Dobré mleté maso se samozřejmě nepovede, pokud vezmete špatné maso. Pro kvalitní mleté maso musíte kupovat pouze čerstvé maso. Kromě toho budete potřebovat hodně cibule.
Ingredience: 1. Mleté maso, 2. Mleté maso, 3. Mleté maso, 4:
- Vepřové a hovězí maso – 600 gramů.
- Cibule – 300 gramů.
- Černý pepř, sůl.
- Vývar.
Přípravu šťavnatého mletého masa pro chebureky začněte přípravou vývaru. Nezapomeňte, že maso na vývar by se mělo vařit na mírném ohni se zeleninou – oloupanou cibulí a mrkví.
Pokud nemáte vývar a nechcete ho vařit – chyťte si TOP mucholapku. Do hrnce nalijte vodu – něco málo přes půl hrnku, přiveďte k varu a vložte 1 velký nebo 2 malé bobkové listy. Poté by tekutina měla zůstat ještě minutu na ohni.
Zatímco vývar chladne – připravíme si mleté maso. Maso umeleme. Cibuli nakrájejte na malé kostičky, dejte ji do mísy, osolte a dobře prohněťte – pak pustí šťávu.
Mleté maso smícháme s cibulí a poté zalijeme vychladlou kořeněnou tekutinou. Připravené mleté maso nepoužívejte ihned – pošlete ho alespoň na půl hodiny do lednice a pak můžete začít tvarovat čebureky.