Čím lze nahradit nutriční droždí: možnosti výběru pro všechny příležitosti

Pokud ještě nevíte, jaký je rozdíl mezi droždím a kváskem – přečtěte si materiál společnosti My.

Existují tajemství pro dokonale nadýchané těsto / foto depositphotos.com

Abyste věděli, čím nahradit droždí do těsta, musíte nejprve pochopit, co je to obecně za produkt a co to je.

Lisované droždí se musí ředit mlékem nebo vodou a lze ho skladovat výhradně v chladničce nejdéle jeden měsíc.

Jejich suché protějšky jsou méně náročné. Granulované droždí lze použít okamžitě smícháním s moukou a lze je skladovat až dva roky.

Jak nahradit běžné droždí sušeným droždím

Lisované a granulované se liší nejen způsobem použití a skladování. Chcete-li jedno nahradit druhým, musíte dodržet poměry.

Tedy 10 gramů sušeného droždí se rovná 25 gramům čerstvého droždí.

Pokud nemáte ani jedno z toho, ani jiné, a vyvstala otázka, čím nahradit droždí v pizze, na pomoc vám může přijít záchrana. kvásek. Tento kulinářský zázračný prášek se skládá z vinného kamene a běžné jedlé sody. Toto duo vyvolá v těstě chemickou reakci, která vytvoří bublinky oxidu uhličitého a snadno pomůže těstu vykynout. Potřebné poměry k použití najdete na obalu.

V případě, že ani vy nemáte žádný kvásek, existuje geniálně jednoduchá možnost, kterou má naprosto každá domácnost – jedlá soda.

Jaký je rozdíl mezi droždím a jedlou sodou a co s tím má společného kvásek?

Droždí je živý mikroorganismus, který je schopen kypřit těsto, i když někdy může být rozmarný. Zároveň je jedlá soda schopna vykonávat pro nás klíčovou činnost – kypřit a nadýchat těsto. Kvásek se skládá ze dvou částí: jedlé sody a kyseliny, která s ní reaguje. Pokud máme první z nich, čím nahradíme tu druhou?

Kyselina na kypření těsta může být:

  • zakysané mléko (kefír, zakysaná smetana)
  • ocet
  • citronová šťáva nebo kyselina citronová
  • med (ideální při výrobě medovníku)
  • kakao

Na výrobu jedné lžičky droždí vezmeme 0,5 lžičky jedlé sody a stejné množství vybrané kyseliny.

Důležité pravidlo: nikdy neprovádějte reakci s jedlou sodou pouze ve lžíci, jinak bublinky do těsta přijdou vniveč. Předem si vypočítejte množství surovin a smíchejte suché se suchým a mokré s mokrým. Při míchání pak bude kyselina reagovat s jedlou sodou a pomůže vašemu pečivu dosáhnout dokonalého výsledku. Takové těsto byste neměli nechávat dlouho odležet – musíte ho poslat rovnou do trouby.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Fantastické dekorace pro váš interiér

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: