Ne všechny sýry se strouhají stejně dobře. Zde jsou dva způsoby, které fungují bezchybně – strouhání měkkého sýra už není problém.
Měkký sýr – jak ho nastrouhat / foto depositphotos.com
Měkký sýr … Můžete z něj připravovat saláty, přidávat ho na pizzu nebo do těstovin. Ne vždy je však reálné takový sýr nastrouhat. Rychle ztrácí tvar, mění se v mazlavou hmotu a na konci máme jen kaši. Pokud jste se s takovým problémem setkali, zde jsou dva rychlé hacky, jak tavený sýr snadno nastrouhat.
Mimochodem, dříve My prozradil, jak pracovat se struhadlem.
Měkký sýr lze doma nastrouhat dvěma jednoduchými způsoby.
Jak nastrouhat měkký sýr – metoda 1
Tento způsob je nejjednodušší, ale vyžaduje čas. Chcete-li nastrouhat měkký sýr, stačí ho zmrazit. Důležité je buď neustále sledovat stupeň zmrazení, nebo zmrazit a pak počkat, až sýr trochu rozmrzne. Obecně platí, že je třeba sýr dostat do stavu, kdy je dostatečně pevný, aby se dal strouhat.
Jak strouhat měkký sýr – metoda 2
Bohužel ne vždy máte čas na zmrazení a některé sýry po zmrazení ztrácejí svou chuť. V takovém případě budete potřebovat rostlinný olej a trochu zručnosti.
Zkušené hospodyňky před strouháním měkkého sýra na struhadle ho potřou rostlinným olejem. Tímto způsobem sýr dokonale klouže a zachovává si svůj tvar již při strouhání.
Důležité: pro tuto metodu je nutné použít olej bez zápachu. Může to být dobře rafinovaný slunečnicový olej nebo olej z hroznových jader, který nemá výraznou chuť a vůni.