Nikdy není pozdě naučit se správně vařit těstoviny.
Jednoduchá doporučení, jak správně uvařit těstoviny, se vždy hodí / foto depositphotos.com
Někdy je vaření těstovin jako loterie – přilepí se, rozvaří nebo budou dokonalé. Vždy je dobré mít po ruce pár užitečných rad, jak výrobek nezkazit a získat na konci chutný pokrm.
Dříve My psal, jak uvařit krupicovou kaši, aby se vyhnula hrudkám. V tomto článku vám poradíme, jak uvařit těstoviny, aby dopadly jako těstoviny v restauraci.
Jak uvařit těstoviny, aby se nelepily – jednoduché tipy
Těstoviny se vaří v průměru do deseti minut. Doba vaření je obvykle uvedena na obalu, stejně jako poměry, které je velmi důležité dodržovat.
Pokud vaříte těstoviny na vařiči, pak počítejte, že na 100 gramů výrobku potřebujete 1 litr vody. Nejprve je třeba dát vodu na oheň, přidat sůl a počkat, až se začne vařit. Teprve poté vložte těstoviny do vody, snižte teplotu na mírnou a občas promíchejte, aby se neslepily.
Lifehack od hostesek: do hrnce s vroucí vodou nalijte trochu rostlinného oleje, aby se těstoviny nelepily k sobě.
Jak vařit těstoviny v multicookeru – doporučení
Pokud k vaření těstovin používáte multicooker, pak na 100 gramů těstovin potřebujete 500 mililitrů vody. Nejprve je třeba nalít vodu do mísy, osolit ji, nastavit režim „Těstoviny“ a počkat, až se voda začne vařit. Můžete také použít režimy „Polévka“, „Kaše“ nebo „Multicooker“.
Jakmile se voda uvaří, vsypte těstoviny, přidejte k nim trochu oleje a za občasného míchání vařte asi 10 minut.
Pokud chcete vědět, jak uvařit těstovinové rohy, proces jejich vaření není v podstatě nic zvláštního. A zvláštní znalosti o tom, jak vařit těstoviny na špagety, také nejsou potřeba. Hlavní je nabrat správné množství vody a během vaření míchat.