Proč se na čokoládě tvoří bílé usazeniny a zda je můžete jíst: neriskujte své zdraví

Čokoláda je pravděpodobně jedním z nejoblíbenějších dezertů na světě. Její vzhled však může být zklamáním.

Můžete jíst čokoládu s bílou plackou / foto depositphotos.com

Čokoláda je pochoutka pro všechny časy a věkové kategorie. Jak si můžete odepřít kousek sladké čokolády – nedovedeme si to představit. Množství druhů tohoto dezertu je ohromující, ale asi každý se setkal s tak neuspokojivým doplňkem, jakým je bílá tabulka.

My se dozvěděl, proč se bílý povlak na čokoládě objevuje a zda je možné takovou sladkost jíst.

Dříve jsme si povídali o tom, jak si sami vyrobit čokoládový krém na dort.

Proč se na čokoládě objevují bílé usazeniny – triviální důvod

Bílé usazeniny na čokoládě jsou přírodní oleje z kakaových bobů. Objevují se na povrchu při nesprávném skladování sladkostí. Například došlo k náhlým změnám teploty.

Kromě toho se tyto usazeniny mohou objevit, pokud výrobce použil syntetický cukr.

Můžete jíst čokoládu s bílým povlakem – nečekaná odpověď

Vezmeme-li v úvahu, že bílý povlak není známkou zkaženého výrobku, pak takovou čokoládu lze jíst. Je naprosto neškodná pro lidské zdraví.

Bílý povlak na čokoládě navíc potvrzuje její přirozenost. Faktem je, že náhražky kakaového másla takový efekt nevyvolávají.

Co dělat, když čokoláda zbělá – jednoduché rady

Přestože bílá čokoláda není příliš estetická, lze ji snadno použít při pečení, například čokoládových sušenek.

Nebo ji můžete prostě sníst, protože poleva nijak neovlivní chuť vašeho oblíbeného dezertu.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Fantastické dekorace pro váš interiér

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: