Jak dlouhodobě uchovat maso bez ledničky: 10 osvědčených možností

Co dělat, když nemáte ledničku nebo se vám nečekaně porouchala – dozvíte se v článku My.

Jak dlouho vydrží syrové maso bez chlazení / depositphotos.com

Výpadek proudu nebo náhlá porucha chladničky – site, které se mohou stát každému. Proto je důležité vědět, jak uchovávat produkty bez speciálního zařízení. My vám poradí, jak uchovat syrové maso bez ledničky, aby se nezkazilo.

Dříve jsme hovořili o tom, zda je možné skladovat vejce ne v chladničce.

Jak krátce můžete skladovat syrové maso bez lednice

Existuje 8 způsobů, jak můžete uchovat chutný kus krávy, kuřete nebo prasete před opakovaným umíráním. O každém z nich vám poví My:

  • led – nasypte do nádoby a vložte do ní maso, nádobu pevně uzavřete a zabalte do utěrky, led vyměňujte každé 3-4 hodiny (doba skladování – 3 dny);
  • skopové nebo vepřové sádlo – kus masa potřete sádlem, zabalte do papíru nebo látky a uložte na tmavé chladné místo (doba skladování – 4 dny);
  • vaření – maso nakrájejte na kousky, vložte do hrnce, přidejte 5-6 lžic soli a vody, vařte 3-4 minuty, přendejte do nádob, přikryjte a uložte na tmavé chladné místo (trvanlivost – 2 dny);
  • křen, šťovík nebo kopřivy – maso obalte rostlinami, posypte solí, každých 7-8 hodin vyměňte listy (trvanlivost – 2 dny);
  • ocet – maso opláchněte, ponořte do octa, zabalte do bavlněné látky, vložte do nádoby a pevně ji uzavřete a poté každých 7-8 hodin roztok vyměňte a tekutinu slijte (doba skladování – 3 dny);
  • mléko – Maso opláchněte, vložte do nádoby, zalijte studeným mlékem, uzavřete víčkem, uložte na tmavé chladné místo (doba skladování – 2 dny);
  • citron a zelí – Listy zelí naklepejte kladívkem, zabalte do nich maso, navrch položte plátky citronu a opět zabalte do zelí (trvanlivost závisí na množství zelí a citronu).

Někteří šikovní lidé používají jako konzervační prostředek pro maso i medPokud chcete, můžete i vy následovat jejich příkladu. Stačí, když medem potřete kus masa, vložíte ho do čisté nádoby a přikryjete víkem. Skladujte na chladném a tmavém místě nejdéle 2 dny.

Jak uchovat čerstvé maso po dlouhou dobu

Pokud potřebujete, aby se zakoupený výrobek nekazil déle než dva nebo tři dny, můžete si pořídit jeden nebo více lidových prostředků, které vám doporučujeme.

DŮLEŽITÉ: Vezměte na vědomí, že maso má při zpracování specifický zápach a chuť.

Kyselina salicylová

Omyjte maso, zřeďte 1 lžičku kyseliny salicylové v 0,5 litru vody. Vezměte kus látky větší, než je velikost kusu masa, a namočte jej do roztoku. Maso zabalte a vložte do smaltované nádoby. Pevně ji přikryjte víkem a neotvírejte. Maso uložte na tmavé, chladné místo a skladujte nejdéle dva týdny.

Sůl

Tato metoda je poměrně oblíbená mezi cestovateli a těmi, kteří jsou zvyklí přežívat v různých podmínkách. V tomto případě existují dvě možnosti použití soli:

  • solný roztok – zřeďte 10 lžic soli v 0,5 litru vody, vložte do ní maso na 24 hodin, poté ho vložte do skleněných nádob a roztok vylijte;
  • suchá sůl – Nakrájené kousky masa položte v několika vrstvách a posypte solí.

Maso v obou případech skladujte na tmavém chladném místě, doba skladování je asi tři měsíce. Před použitím k vaření byste měli kousky vložit na 2-3 hodiny do čisté vody, aby se z vláken dostala přebytečná sůl.

Existují i další metody – konzervování, sušení nebo zavařování masa. O tom, jak si správně vyrobit sušené maso doma, abyste ho uchovali na dlouhou dobu, jsme vás informovali v předchozím článku.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Fantastické dekorace pro váš interiér

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: