Kuřecí, vepřové nebo vepřo-hovězí řízky mohou být ještě chutnější.
Dokonalé kuřecí řízky – tajemství / depositphotos.com
Nádivka pro řízky je individuální záležitost. Některé hospodyňky kupují maso a „točí“ ho samy, jiné důvěřují masným obchodům a berou hotovou hmotu. Bez ohledu na preferovanou variantu byste měli přesně vědět, jak udělat naprosto jakékoli mleté maso na řízky několikanásobně chutnější.
Co přidat do kuřecího mletého masa pro lepší chuť – možnosti
I zkušená hostitelka může mít špatné dny – podle tisíckrát vyzkoušeného receptu se řízky stále rozpadají a nedopadají chutně. Pokud ale přesně ví, jak zlepšit chuť mletého kuřete, nebude mít šanci se dostat do průšvihu.
Za prvé, vždy přidejte strouhanku do mletého masa – to se nedělá kvůli masu, jak si mnozí myslí, ale kvůli šťavnatosti. Kromě toho je velmi důležité dodržet proporce. Na 1 kg mletého masa stačí 250 g chleba namočeného v mléce, v žádném případě ne více. Totéž platí pro vejce – na stejné množství masného výrobku bude zcela dostačující. Stačí 2-3 vejce. Pokud to přeženete, můžete dosáhnout opačného efektu – při smažení se kuřecí řízky rozpadnou a budou tvrdé.
Druhá věc, kterou je třeba přidat do mletého masa na řízky, je doporučována protřelými hospodyňkami – je to. drcený led. Překvapivě, ale faktem je, že taková zajímavá složka skutečně „oživí“ i mleté maso ne nejvyšší kvality a kuřecí, vepřové nebo hovězí řízky se ukáží jako velmi křehké.
Co přidat do kuřecího mletého masa, aby nebylo tekuté
Pokud se často setkáváte s tímto problémem – konzistence přípravku není dostatečně hustá – zkuste přidat do mletého masa. trochu krupice. Počítejte však s tím, že poté, co se kroupy dostanou do masové hmoty, by nádoba s touto směsí měla stát v lednici asi 20-30 minut. To je nutné, aby kroupy nabobtnaly a přijaly do sebe přebytečnou tekutinu. Kromě toho bude mít po dobu půl hodiny i chléb čas vstřebat kuřecí šťávu, díky tomu budou kuřecí řízky ještě chutnější.
Jak připravit kuřecí řízky – recept
Pokud budete dodržovat výše uvedené praktické rady, určitě budete mít dokonalou večeři hned napoprvé.
Vezměte si kilo hotového kuřecího mletého masa nebo si ho připravte sami. Namočte 250 g strouhanky do teplého mléka a přidejte ji k mletému masu. Na stejné místo dejte 2 kuřecí vejce a 1 nakrájenou cibuli. Pokud maso nebylo dostatečně tučné, můžete dát 20-30 g másla. Osolíme, opepříme a osmažíme na dobře rozpálené pánvi potřené rostlinným olejem.
Užitečná rada: Při každém vaření kuřecích řízků pamatujte, že na mleté maso nelze použít kuřecí kůži – pouze maso. Jinak budou kuřecí řízky příliš tučné, protože při vysokých teplotách se tuk začne propadat a vytékat z kůže.