Dokonalá zlatavá kůrka: hostesky odhalily tajemství nejlepšího způsobu mazání koláčů

Chutné, rudé a lesklé pečivo si získá každého. Tohoto efektu dosáhnete snadno, pokud znáte několik tajemství.

Jak namazat pečivo pro zlatavou kůrku: tipy hostesek / foto depositphotos.com

Pečivo s hladkou lákavou rumělkovou kůrkou vždy přitahuje pozornost a vyvolává touhu po jeho konzumaci. Ruka sama sáhne po voňavém koláči. Ne každé hospodyňce se však podaří dosáhnout tohoto efektu napoprvé.

My se dozvěděl, jak mazat placky, aby se leskly.

Čím je lepší mazat placky – bílkem nebo žloutkem

Většina hostitelek se shodne na tom, že je lepší koláče před pečením potřít vejcem. Někdo jednoduše rozšlehá celé vejce a nanese ho na těsto. V tomto případě získáme lesklý povrch, ale pečivo nebude tak rumělkové.

Existuje tajné rozvržení vajec, při jehož znalosti můžete sami určit, čím koláče mazat – bílkem nebo žloutkem.

Pokud oddělíte žloutek od bílku, rozšleháte ho a nanesete na těsto, placičky se vám povedou rudé. Zároveň nebude povrch placiček lesklý.

Pokud však vyšleháte pouze bílky a vzniklou pěnu nanesete na placičky před pečením, výsledkem bude dokonalý lesk a křupavost. V tomto případě se vyplatí být opatrný s množstvím bílku, abyste se vyhnuli získání „autolaku“ – husté kůrky, do které se bude špatně kousat.

Mimochodem, pokud do rozšlehaného vejce přidáte trochu rozpuštěného másla, bude těsto nejen krásné, ale také měkké a voňavé.

Čím namazat placičky, když není vejce – to jste si neuvědomili.

Vejce na mazání placiček před pečením používat nemusíte. Existuje několik výrobků, které tento problém pomohou vyřešit a navíc udělají krásnou kůrku:

  • rostlinný olej nebo máslo těsto změkčí a dodá mu neuvěřitelnou chuť. K dochucení můžete přidat koření podle vlastního výběru;
  • silný čaj koláče jsou po něm krásně červené, protože je výborným barvivem. Mimochodem, lesk pečiva v tomto případě závisí na množství cukru v čaji;
  • zakysaná smetana lze použít samostatně nebo ve směsi s cukrem, máslem či moukou. Poměry mohou být různé, záleží na tom, jak hustou polevu chcete mít;
  • mléko vytvoří hnědou kůrku, ale mělo by se použít teplé a nanést několik minut před vařením.

Každá z těchto možností je svým způsobem dobrá, takže byste si měli vybrat tu nejlepší na základě svých preferencí.

Jak namazat pečivo po upečení – dokonalá kůrka

Pokud vaše pečivo z nějakého důvodu nevypadá tak dobře, jak byste si přáli, není to problém. Existuje několik tipů a triků, které pomohou siti napravit.

Koláče můžete například potřít teplým mlékem. To změkčí kůrku, která je příliš tlustá a hrubá, a také jí dodá lesk. S touto potíží si pomůže poradit také máslo. Díky němu budou koláče chutnější a aromatičtější.

V případě, že je potřeba dodat pečivu po upečení lesk, můžete si glazuru vyrobit rychle po ruce. Rozpusťte například cukr nebo med ve vodě a vzniklou směsí potřete hotové pečivo. Výsledkem bude krásná lesklá kůrka, která nenechá nikoho lhostejným.

Dříve My vyprávěl, jak připravit nadýchané koláče s jahodami.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Fantastické dekorace pro váš interiér

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: