Proč nemusíte vylévat olej zpod plechovky: tipy, které vám ušetří peníze

Rybí olej z konzervy je nejen pochutinou, ale také dobrou přísadou do hlavních jídel, zejména pokud chcete ušetřit peníze a marinovat. Přečtěte si, kde můžete použít konzervovaný rybí olej.

Nejlepší způsoby využití rybích konzerv na druhé kolo – čtěte na My / foto depositphotos.com

Přiznejme si to: mnoho lidí pije tekutinu, která zůstane po konzervovaných rybách. Je velmi chutná, pokud ji zakousnete do černého chleba nebo přidáte koření. My vám poradí, zda můžete olej zpod rybí konzervy použít, abyste ho nemuseli vylévat.

Dříve My psal, jak vybírat rybí konzervy.

Je možné používat olej z konzerv – pečujte o své zdraví

Ihned je třeba poznamenat, že neexistují žádné jednoznačné zákazy lékařů, zda můžete jíst máslo z konzervy sami. Je to spíše otázka chuti a zvyku. Máte ho rádi – pijte ho na zdraví. Zároveň je lepší se kořeněnému máslu vyhnout, pokud si nejste jisti jeho kvalitou.

I když hlavní otázka, zda můžete používat olej z pod konzervovaných ryb, zůstává otevřená. Olej z pod ryb, jak bylo uvedeno výše, je lepší sám nepít – už jen proto, že je to příliš kalorická svačina. Kromě toho ne všechny „žaludky světa“ snesou takový „dárek“, který vám předloží váš apetit.

Kde můžete použít rybí tuk z konzervy – nejlepší pokrmy, o kterých jste nevěděli, že vám chybí

Rybí šťávu můžete konzumovat s bramborami, přelévat s ní saláty, smažit na oleji jiné pokrmy, například míchaná vajíčka.

Zde je několik způsobů, jak můžete rybí tuk použít:

  • Zálivka na salát Caesar. Do zálivky s citronovou šťávou a hořčicí se přidává jen jedna lžička oleje z konzervy. Tím se zpestří a zároveň zvýrazní chuť ančoviček a krevet, hlavních ingrediencí salátu.
  • Míchaná vejce, smažené ryby. Místo rostlinného oleje se doporučuje používat konzervované máslo. Taková přísada dodá míchaným vajíčkům pikantní tóny a chuť ryb je jen zvýrazní.
  • Italské těstoviny. Do omáček na těstoviny se používá konzervované máslo spolu s citronovou šťávou a vodou. Olej se po uvaření přidává i do samotných těstovin. Doporučuje se omáčku předem promíchat s rajčaty a rybou.
  • Pizza, koláče, slané muffiny. Při přípravě těsta se místo vody přidává olej. Totéž platí i pro ostatní pečivo. Nebojte se – konzervované máslo nezhorší kvalitu těsta a nezabrání jeho kynutí.
  • Zmrzlina. Obsah konzerv po použití nevyhazujte. Místo toho jej můžete zmrazit v chladničce a použít jako důležité přísady při přípravě pokrmů. Přidávejte jej například do polévek.
  • Ovesná kaše s lososem. Chcete-li si zpestřit snídaně, použijte máslo z konzervy jako základ pro přípravu cereálií. Jednak olej zvýrazní rybí chuť, jednak dodá libové ovesné kaši chybějící koření.

Na internetu najdete spoustu tipů, jak rybí „šťávu“ použít podruhé, ale vaření zatím zůstává jejich hlavním využitím.

Co můžete dělat se šproty a sleďovým olejem – nápady, jak ušetřit peníze

Nejoblíbenější v této souvislosti zůstává šťáva ze šprotů a ze sleďů. Jedná se o levnější produkty, které však při přípravě hlavních jídel nezaostávají za konzervami tuňáka nebo lososa.

Jednoduchým způsobem, co lze se šprotovým olejem dělat, je jeho použití do sendvičů se šproty a okurkou. Kuchaři radí smíchat tekutinu zpod konzerv s citronovou šťávou a nanést ji na chléb (samozřejmě po másle), teprve potom vyložit rybou. Svačinu lze ozdobit snítkami petrželky.

Šprotový olej lze také přidávat do marinád, omáček, zeleniny a namáčet do krekrů.

Druhou nevyřešenou otázkou je, co všechno lze se sleďovým olejem dělat. Kuchaři radí přidávat tuto tekutinu do polévky, rybího koláče, dušených ryb v alobalu a při smažení slepičích vajec.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Fantastické dekorace pro váš interiér

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: