Už si ho nikdy nekupujte: které maso je nejhorší pro vaše zdraví

Konzumace masa dodává tělu aminokyseliny, které nelze získat z rostlinných potravin.

Které maso je nejbezpečnější – tipy / foto depositphotos.com

Maso je součástí každodenního jídelníčku velkého množství lidí. Díky němu tělo přijímá sodík, fosfor, draslík, hořčík a železo.. Málokdo však zná všechny vlastnosti jednotlivých druhů masa.

My vám prozradí, které maso má více výhod a které je naopak zdraví nejškodlivější.

Dříve jsme hovořili o tom, jak doma rychle změkčit maso.

Které maso má více výhod – druhy a nce

foto depositphotos.comfoto depositphotos.com

Masné výrobky obsahují velké množství železa, které je nezbytné pro tvorbu hemoglobinu a zamezuje anémii. Jak si tedy správně vybrat? Podívejme se na druhy nejzdravějšího masa:

  1. Králičí maso. Králičí maso často volí ti, kteří potřebují držet dietu. Je pro tělo dobře stravitelné a co je důležité, nevede ke střevním potížím. Kromě toho má králičí maso vysoký obsah bílkovin.
  2. Krůtí maso. Krůtí maso má vysoký obsah vitamínů a minerálů. Podporuje zdravé kosti a klouby a aktivuje metabolismus.
  3. Kuřecí maso. Kuřecí maso obsahuje velké množství bílkovin a fosforu. Zároveň je nízkokalorické, takže je vhodné pro osoby s gastrointestinálními problémy.
  4. Telecí maso. Jedná se o další druh dietního masa s vysokým obsahem bílkovin a nízkým obsahem tuku. Je bohaté na fosfor, hořčík, draslík, selen, zinek, vitaminy skupiny B, vitamin D a železo. Je také považováno za nejzdravější maso pro muže.

Obvykle se nízkokalorické bílé maso doporučuje dětem a lidem ve zralém věku.

Jaké je nejzdravější maso pro děti – doporučení

Odpověď na otázku, jaké maso je pro děti nejbezpečnější, dávají odborníci na výživu již dlouho. Doporučují podávat dětem králičí, kuřecí a krůtí maso. Králičí a krůtí maso prakticky neobsahuje cholesterol.

Zároveň husí, kachní a tučné vepřové maso obsahují velké množství těžko stravitelných tuků, proto se nedoporučuje podávat je dětem.

Jaké maso je nejvíce nezdravé a nezdravé?

Francouzští vědci se domnívají, že největší škody může lidskému organismu přinést vepřové maso, pokud sníte porci o hmotnosti vyšší než 160 g denně. To vše proto, že toto maso obsahuje růstový hormon, který vyvolává záněty a otoky tkání.

Upozorňujeme, že pokud je nutné dodržovat dietu, je vhodné se spolehnout na rady lékařů, kteří se na tuto problematiku specializují.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Fantastické dekorace pro váš interiér

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: