Hlavní tajemství lahodného dušeného zelí je odhaleno: musíte přidat „kouzelnou“ přísadu.

Lahodné dušené zelí je chloubou každé hostitelky.

Dozvíte se, proč do dušeného zelí přidávat ocet / foto depositphotos.com

Dušené zelí je klasický pokrm, který má mnoho lidí rádo. Ne každý však ví, jak zelí dusit do hněda, někdy se stane, že barva není nejkrásnější. Navíc ne každému se podaří zelí podusit chutně.

Dříve vám My prozradil, jak se dušené zelí připravuje podle klasických a originálních receptů, nyní vám nabízíme, abyste se dozvěděli, co je třeba do zelí přidat, aby bylo krásné a chutné. Ukázalo se, že existuje „kouzelná“ přísada.

Co přidat do zelí pro lepší chuť – Lifehack

Lahodné dušené zelí je chloubou každé hostitelky. Ne vždy se však zelí povede dokonale. Jedním z hlavních tajemství chutného dušeného zelí je ocet.

Pokud nevíte, proč do dušeného zelí přidávat ocet, je pravděpodobné, že se vám tento pokrm nikdy nepodařilo dokonale uvařit. Stolní ocet dodává zelí kyselost, zlepšuje jeho chuť a je právě tím tajemstvím.

Na 1 kg zelí stačí 1 lžíce běžného octa, přidává se do zelí před zalitím výpekem. Jinými slovy, nejprve je třeba zelí chvíli dusit a teprve asi po 30 minutách je třeba přidat ocet.

Zkušení kuchaři také radí zkusit nahradit obvyklý ocet octem jablečným. Takové zelí bude ještě chutnější.

No a pokud si nejste jisti, že přesně víte, jak zelí dusit do hněda, vyplatí se poslechnout si rady zkušených kuchařů. Ti doporučují přidávat nejen ocet, ale také rajčatový protlak. Také sójová omáčka může dodat barvu.

Jaké bylinky přidat do dušeného zelí

Kromě octa můžete do zelí přidat aromatické bylinky a zeleninu. Vyřeší jeden z hlavních problémů, které vznikají, když hospodyňka neví, co přidat do zelí, aby nebylo cítit.

Zeleninu je lepší přidávat již do zcela uvařeného zelí, a to před podáváním. Jedinečnou chuť a vůni můžete pokrmu dodat koprem nebo petrželkou, ale i dalšími bylinkami.

Zelí z kapusty:

Pokud jde o koření a koření, zde můžete experimentovat. Můžete například přidat černý pepř a můžete přidat i hořčici. Sušený česnek, paprika, kari – všechna tato koření mohou zvýraznit chuť zelí. Je důležité si uvědomit, že byste to s kořením neměli přehánět, mohlo by „přebít“ hlavní chuť.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Fantastické dekorace pro váš interiér

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: