Šťavnaté kotlety s křupavou opečenou kůrkou skvěle doplní jakoukoli přílohu.
Jak vylepšit mleté maso na řízky / foto depositphotos.com
Kotlety jsou jednou ze standardních možností, jak rychle a chutně doplnit jídelníček domácnosti. Co lze do mletého masa na řízky přidat, aby se recept zcela nezměnil, ale jen zdůraznily jeho přednosti? Stačí přidat jednu ingredienci, která je v každé domácnosti.
Již dříve jsme si řekli, jak připravit kotlety a nejlepší mleté maso na čebureky.
Jak vylepšit kuřecí nebo hovězí mleté maso
Málokdo ví, proč se do mletého masa přidává cukr. Malé množství tohoto produktu může mletému masu dodat šťavnatost a pomoci plně vyniknout ostatním druhům koření.
Pojďme si to rozebrat, kolik cukru na 1 kg mletého masa: přidejte 1 čajovou lžičku, abyste zcela proměnili své kotlety. Nepromění je v dezert, ale vnese do nich jemné nové chutě, které nezůstanou bez povšimnutí.
Kromě toho můžete přidat malé množství do mletého masa. ledové vody. Měla by se postupně vmíchávat, aby se vsákla. Existuje také složitější a zajímavější varianta. K té je třeba vzít 5-10 kostek ledu, rozdrtit je a vmíchat do mletého masa. Pokud je ho hodně, je lepší dát část masové směsi najednou do lednice, aby se led hned nerozpustil. Takový jednoduchý trik pomůže udělat řízky, o jejichž recept si řeknou i vegani.