Přečtěte si na stránkách My, jak nejlépe vařit knedlíky, aby si zachovaly svůj tvar a chuť.
Správně uvařené knedlíky neztrácejí svůj tvar / foto depositphotos.com
Knedlíky – to je ideální volba pro rychlý oběd nebo večeři. Sortiment chutí umožňuje, aby se tento pokrm nenudil. I ono má však svá pravidla přípravy.
Jak správně vařit knedlíky
Každý ví, že obecně algoritmus, jak vařit mražené knedlíky, vypadá takto:
- Přiveďte vodu k varu;
- sůl;
- vhoďte knedlíky do vroucí vody;
- vařte tak dlouho, jak je uvedeno na obalu;
- poté, co vyplavou a uvaří se, je nechte chvíli stát ve vodě;
- vodu slijte a knedlíky položte na talíř.
Podávejte je s dresinkem podle vlastní chuti. Může to být omáčka, zakysaná smetana nebo jen máslo. Ačkoli se jedná o zavedený algoritmus, ne vše je tak jednoznačné s tím, že knedlíky se mají házet do vroucí vody.
Vhazujete knedlíky do vroucí vody nebo do studené vody?
Knedlíky se obvykle házejí do vroucí vody, protože to jim pomůže udržet si tvar a zabrání to jejich slepení během vaření. Kromě toho se rychleji uvaří. Existuje však i druhá strana mince, proč byste knedlíky do vroucí vody házet neměli.
Vhazování knedlíků do vroucí vody se nedoporučuje, protože jejich povrch se může přilepit ke dnu hrnce nebo k sobě navzájem, což může způsobit jejich nerovnoměrné vaření. V důsledku toho bude vnitřek knedlíků nedovařený a vnějšek převařený. V důsledku toho se rozpadnou nebo ztratí svůj tvar.
Knedlíky je lepší přidávat po jednom nebo po několika kusech do vroucí vody a opatrně je spouštět lžící nebo naběračkou. Můžete je také předem rozmrazit a před vařením obalit v mouce, aby si udržely tvar a nelepily se.
Použijte velký hrnec s dostatečným množstvím vody, aby měly knedlíky dostatek prostoru k vaření a netlačily se. Je důležité je pravidelně míchat lžící, aby se nepřichytily ke dnu hrnce.
Po uvaření je vhodné knedlíky přelít studenou vodou, aby se zastavil proces vaření a zachovala se jejich struktura.
Dříve My uvedl, jak připravit smažené knedlíky na pánvi.