Jak dlouho smažit maso, aby bylo měkké a chutné – to se dozvíte v článku My.
Jak dlouho smažit vepřové maso, aby bylo měkké – doporučení / depositphotos.com
Smažené vepřové maso je chutný pokrm, který lze připravit různými způsoby. Při tomto procesu je důležité, aby bylo maso připravené, jinak člověku uškodí patogenní bakterie vepřového masa. My vám poradí, jak smažit vepřové maso na pánvi, aby bylo měkké, nebo jak připravit chutný pokrm v troubě.
Dříve jsme hovořili o tom, jakou část vepřového masa je lepší zvolit pro dokonalý pokrm.
Jak smažit vepřové maso na pánvi – tipy
Kus vepřového masa, který chcete smažit na pánvi, by měl být naříznutý napříč vlákny. Kromě toho je důležité každý kus, bez ohledu na jeho velikost, naklepat kladivem. Poté je třeba vepřové maso osolit a opepřit, a pak – vložit na pánev. Pokud máte velké kusy, smažte vepřové maso 15 až 25 minut do úplného propečení. U malých kousků postačí 3-5 minut smažení z každé strany.
Jak dlouho opékat vepřový steak – pravidla
Vepřový steak je jedinečná pochoutka, kterou lze připravit na romantickou večeři nebo setkání s přáteli. Maso je třeba osolit a opepřit a poté pokapat olivovým olejem.
DŮLEŽITÉ: steaky by neměly být silnější než 3-5 cm, jinak se správně nepropečou.
Maso okořeňte kořením a olejem a poté ho dejte na 15 minut do lednice, aby se vepřové maso marinovalo. Poté je třeba rozpálit pánev a maso na ní opékat, dokud se na něm nevytvoří hnědá kůrčička. V průměru to trvá asi 5 minut na každou stranu steaku. Jakmile uvidíte, že je vepřové maso propečené, vypněte oheň a maso přikryjte pokličkou, aby se uvnitř „dodělalo“.
Jak smažit vepřové kousky s cibulí
Oblíbenou variantou je jednoduše koupit kus vepřového masa, nakrájet ho na kousky a pak ho osmažit s cibulí a mrkví. Pokud chcete tuto možnost realizovat, nejprve zeleninu oloupejte a osmahněte. Poté opláchněte kus vepřového masa pod tekoucí vodou, nakrájejte ho a pošlete na pánev. Maso spolu se zeleninou vařte 3-5 minut bez pokličky a obsah pánve pravidelně míchejte. Poté přidejte trochu vody, znovu promíchejte, přiklopte a vařte dalších 10-15 minut.
Existuje také alternativní varianta vaření vepřového masa. Maso nakrájejte na 4-5 cm dlouhé a 1 cm široké plátky. Rozpalte pánev, nalijte olej, vložte vepřové maso a smažte ho 7 minut. Poté vložte na plátky nakrájenou cibuli, snižte teplotu, pánev přikryjte pokličkou a pokračujte ve vaření pokrmu po dobu 20 minut. Nakonec stačí maso osolit a opepřit a pod pokličkou ho ještě 5 minut povařit.