5 Minute Life Hack: Jak vyčistit studenou vodu, pokud je zakalená

Poradíme vám, co dělat, když je vaše studená polévka zakalená, a jak siti napravit.

Jak vrátit průhlednost studenému masu na studený koláč – lifehacks / depositphotos.com

Choloděc je jídlo, které miluje téměř každý náš krajan, ale jeho uvaření trvá poměrně dlouho. Proto se stává škoda, pokud se ukáže, že vývar na choloděc zkalil – v této podobě by se pokrm neměl podávat na stůl.

My zjistil, jak v takových případech postupovat.

Jak rychle obnovit průhlednost vývaru – lifehack

Ne každá hostitelka ví, jak zprůhlednit zakalený vývar, i když se zdá, že ho lze jen vylít. Na to existuje účinný způsob, jak pokrm rychle oživit. Technologie je následující:

  • maso rozložte;
  • nastrouhejte mrkev;
  • ušlehejte 2 bílky a smíchejte je s mrkví;
  • přidejte do vařícího se coldcrackeru;
  • nechte 5 minut na plotně.

Nakonec stačí vývar přecedit přes gázu, síto nebo papírový ubrousek do jiného hrnce. Někdy je třeba tento postup opakovat několikrát, dokud vývar zcela nezprůhlední.

Jak vyčistit vývar s citronem – návod

Další možnost, jak napravit studené těsto – použijte přírodní citronovou šťávu a všechny stejné bílky. Vývar musíte dát na oheň, přivést k varu, přecedit přes síto nebo gázu. Pak přidejte šťávu z 0,5 citronu a po hodině – 2 ušlehané bílky zředěné studenou vodou. Hrnec opět postavíme na sporák, zapneme na minimální teplotu, přivedeme k varu. Odstraňte pěnu a sražené bílky.

Užitečná rada: abyste zabránili opětovnému zakalení vývaru, nepřikrývejte hrnec během vaření pokličkou.

Jak zařídit, aby vývar nebyl zpočátku zakalený

Pokud jsou koloděje zakalené, není těžké tuto siti napravit, nicméně je lepší koloděje uvařit ihned podle všech pravidel, aniž byste si přidělávali další problémy. Zkušené hostitelky radí, jak se zakalenému vývaru vyhnout:

  • Kupujte pouze kvalitní a čerstvé produkty;
  • maso předem namočte přes noc do studené vody;
  • pravidelně odstraňujte pěnu pomocí odpěňovače;
  • vývar vařte pouze na mírném ohni bez pokličky;
  • tekutinu přeceďte přes síto nebo gázu.

Nedoporučuje se také vývar příliš často míchat – pravidelným narážením do ingrediencí „zvednete“ pěnu a částečky vláken téhož masa. To přispívá k zakalení tekutiny v hrnci.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Fantastické dekorace pro váš interiér

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: