Co dělat, aby bylo sádlo měkké: tajný recept na solení

Chutné sádlo můžete nakládat různými způsoby.

Správně nasolit sádlo je poměrně snadné / foto depositphotos.com

Sádlo je oblíbeným produktem mnoha náš krajan, proto se konzumuje nejen čerstvé, ale také předem nasolené. Dnes vám povíme, jak naložit sádlo, aby bylo měkké a chutné.

Správně a rychle naložit sádlo není vůbec těžké. Existují různé způsoby, které vám umožní naložit chutné sádlo. Podívejme se na některé z nich.

A dříve jsme vám řekli, jak solit maso, aby dlouho vydrželo.

Jak solit sádlo suchou metodou

Před solením nasucho není nutné sádlo umývat. K očištění výrobku od případných nečistot ho stačí důkladně oškrábat nožem. Pokud jste ho však umyli, nezapomeňte ho osušit například papírovými utěrkami.

Je žádoucí nakrájet sádlo na menší kousky, aby se lépe solilo, a každých 4-6 centimetrů udělat řezy. Poté ho ze všech stran vydatně potřete solí. Doporučuje se použít kamennou sůl, hrubě mletou. Pro větší pikantnost lze sůl smíchat s jiným kořením, například s pepřem, a přidat bobkový list. Poté je třeba maso vložit do misky nebo sáčku, přidat dovnitř další sůl a odnést do chladničky. Po několika dnech je takové sádlo připraveno k použití.

Další recept Doporučuje se, aby se sádlo po potření solí a různým kořením nechalo tři až čtyři hodiny při pokojové teplotě, pak se zabalilo do voskového papíru, pak do fólie a na několik dní se uložilo do mrazáku.

Na jeden kilogram sádla je třeba dvě stě gramů soli. Výrobek nesmíte přesolit – absorbuje tolik soli, kolik potřebuje. A je třeba si uvědomit, že takové sádlo lze skladovat nejdéle měsíc.

Ještě je možné sádlo ve sklenici nasolit suchým způsobem. K tomu je třeba výrobek umýt, osušit a nakrájet na malé kousky, z nichž každý pak obalíme v soli. Na dno sklenice nasypte sůl a vložte do ní nakrájené sádlo, přičemž každý kousek posypte další solí. Sklenici uzavřete a nechte ji pět dní v lednici. Na 700 gramů sádla potřebujete asi 5 lžic soli.

Slaný chutný špek - snadné / foto depositphotos.comSolení chutného sádla – snadné / foto depositphotos.com

Jak nakládat sádlo horkou metodou

Existuje rychlejší způsob, jak solit sádlo ve sklenici. Za tímto účelem nakrájíme 200 g sádla na tenké plátky, které nakonec plánujeme podávat. Vložíme ho do sklenice, přidáme 3 lžíce soli, několik nadrobno nakrájených stroužků česneku, černý pepř ve formě hrášku (asi lžička) a několik bobkových listů. To vše zalijeme vroucí vodou tak, aby voda sádlo zcela zakryla, přikryjeme víčkem a počkáme, až výrobek vychladne. Sádlo bude uvařené za 2-3 hodiny.

Sádlo na sádle:

Jak solit sádlo ve slaném nálevu – recepty

Dalším způsobem, jak naložit sádlo, je připravit slaný nálev. K tomu převaříme litr vody, přidáme bobkový list, sůl, nasekanou hlavičku česneku a mletý pepř. Slaný nálev nechte vychladnout a vložte do něj sádlo nakrájené na kousky. Po pěti dnech ho můžete vyjmout.

A tady je další recept, jak solit sádlo v horkém nálevu. Na 700 gramů výrobku uvařte 1,5 litru vody a přidejte do ní toto koření:

  • čtyři bobkové listy;
  • 7 lžic soli;
  • pepř (10 hrášků);
  • nakrájejte 8 stroužků česneku.

Tento nálev povařte dvě minuty a poté jím zalijte sádlo a přikryjte pokličkou nebo miskou. Až vychladne, přeneste ho do lednice a nechte ho tam tři dny. Poté sádlo vyjměte ze solného nálevu, osušte ho papírovými utěrkami a ze všech stran potřete kořením, které se skládá z:

  • 1,5 lžičky mletého pepře;
  • 4 lžičky soli;
  • 2 lžičky papriky;
  • 6 rozdrcených stroužků česneku.

Sádlo zabalte do potravinářské fólie a dejte na 24 hodin do mrazáku. Mimochodem, pro tuto variantu je lepší použít sádlo s vrstvou, například bůčku.

Sádlo s vrstvou se hodí na solení v horkém nálevu / foto depositphotos.comSádlo s vrstvou se hodí k nakládání do horkého nálevu / foto depositphotos.com

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Fantastické dekorace pro váš interiér

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: