Okurky se zakalily: můžete je jíst nebo ne a co dělat, když explodují

Proč zavařovací sklenice s okurkami explodují a jak se tomu vyhnout, stejně jako kam zkažené konzervy dát – se dozvíte v článku My.

Co dělat, když nakládané okurky zbělají – tipy / depositphotos.com

V létě a na podzim mnoho hospodyněk zavařovalo okurky, ale po nějaké době se ukázalo, že láskyplně stočené sklenice uvnitř zkalily, a pak se nafoukly a explodovaly. My vám poví, proč se to stává, zda se takové okurky dají jíst a co dělat, aby okurky nevybuchly.

Již dříve jsme hovořili o tom, co dělat, když se v konzervovaném džemu vytvoří bílá plíseň.

Proč okurky zakalí a co s tím – důvody a tipy

Existuje několik důvodů, proč se ve sklenicích s okurkami objevuje zakalená bílá usazenina:

  • špatně vymyté sklenice a špatná sterilizace;
  • nedostatečně sterilizovaná víčka;
  • nesprávné uzavření sklenic;
  • zkažená zelenina;
  • žádné nebo málo koření a konzervačních látek;
  • Třísky a praskliny na hrdlech sklenic;
  • používání jodidované soli při konzervaci.

Konzervování se také může zakalit, pokud se válcujete salátové druhy okurek nebo přípravky nesprávně skladujete.. Ponechat je při pokojové teplotě po srolování nelze déle než 2-3 dny – pak je třeba sejít do sklepa nebo spíže.

Na otázku, jak zachránit okurky, které se zakalily, odpovídáme – nejprve stačí počkat. Budou jen dvě možnosti, jak site dopadne – buď sklenice „vybouchne“, nebo nálev zesvětlá a okurky se budou dál nakládat.

Okurky explodovaly – co dělat, kde je použít?

Pokud vám po uplynutí určité doby zavařovací sklenice přesto „explodovala“, poradíme vám, jak ze site ven, a zjistíte, zda ji můžete znovu zavařit. nakládané okurky. Budete potřebovat:

  • otevřít sklenici;
  • vylijte solný roztok;
  • zalijte okurky vroucí vodou a nechte 5 minut odstát.

Poté je třeba tuto tekutinu scedit do hrnce a připravit nový nálev, přičemž množství octa zvýšíte oproti předchozímu použitému receptu. Poté okurky nálevem zalijte, počkejte 5-10 minut a srolujte je.

Existuje také osvědčený způsob resuscitace okurky – se mírně liší od předchozího. V tomto případě byste měli:

  • scedit nálev, převařit ho;
  • zalijte okurky a nechte 5 minut odstát;
  • slijte a znovu povařte;
  • mírně ochladíme, přelijeme přes okurky a uzavřeme pokličkou.

Pokud se do takového postupu nechcete pouštět, ale je pro vás důležité pochopit, co dělat, když jsou okurky zakalené, ale ne nafouklé, a zda můžete explodované okurky jíst, pak buďte klidní – budou ideální pro přípravu rassolniku, solyanky nebo jiných podobných prvních jídel.

Dříve jsme hovořili o tom, jak uvařit rassolnik pro celou rodinu, a nabídli jsme recept na klasickou solyanku a další, neméně chutné varianty vaření takové polévky.

Možná vás budou zajímat také novinky:

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Fantastické dekorace pro váš interiér

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: