Roztavení v ústech: jak dlouho vařit hovězí maso

Měkké hovězí maso se doma připravuje velmi snadno, stačí dodržovat několik jednoduchých pravidel.

Hovězí maso by se mělo na konci vaření osolit / foto depositphotos.com

Mnozí majitelé a hostitelé nechtějí vařit hovězí maso, protože jsou přesvědčeni, že toto maso se ukáže jako tvrdé. Nekořeňte si v hlavě takový mýtus, protože hovězí maso je nejen chutné, ale také velmi užitečné – je vynikajícím zdrojem bílkovin a esenciálních aminokyselin.

Pokud chcete, aby se hovězí maso ukázalo jako měkké a šťavnaté, držte se při vaření několika velmi jednoduchých pravidel. A pokud chcete něco tučnějšího, zjistěte, jak solit sádlo ve sklenici nasucho nebo za tepla.

Co dělat, aby bylo hovězí maso při vaření měkké – výběr masa

Doporučujeme kupovat čerstvé maso světle červené barvy. Pokud je hovězí maso velmi tmavé, může to znamenat, že zvíře bylo staré. Čerstvost masa lze zjistit velmi snadno – je třeba na něj zatlačit, a pokud rychle získá svůj původní tvar, znamená to, že výrobek je čerstvý.

Vybrali jste si dobré maso – to už je polovina úspěchu. Nyní ho musíte řádně připravit – opláchnout ve studené vodě, odříznout všechny žíly, přebytečný tuk a filmy. Hovězí maso není třeba při vaření krájet na malé kousky – pokud tak učiníte, nečekejte, že získáte šťavnaté maso. Hovězí maso vařte po částech, ale musíte znát míru – je lepší nevařit více než 2 kg masa najednou.

Co dělat, aby bylo maso měkké – tajemství vaření

Vezměte si velký hrnec, aby bylo hovězí maso při vaření zcela ve vodě. Především uvařte nesolenou vodu a pak do ní vložte kus masa. Snižte teplotu na minimum, slijte pěnu, přikryjte hrnec pokličkou a vařte maso do měkka.

Vývar osolte asi 10 minut předtím, než se hovězí maso uvaří. Aby byl vývar ještě aromatičtější – hned na začátku vložte do ještě studené vody oloupanou a u dna nakrájenou cibuli a také mrkev. Na konci vaření můžete do vývaru vložit nasekaný česnek.

Jak zjistíte, že je hovězí maso hotové? Je to velmi jednoduché – propíchněte kus masa nožem. Do správně uvařeného hovězího masa se nůž dostane velmi snadno.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Fantastické dekorace pro váš interiér

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: