Dokonalá zakysaná smetana: proč je tekutá, jak ji zahustit + osvědčený recept

Co dělat, když se zakysaná smetana nepovedla a jak ji správně zahustit hned napoprvé – dozvíte se v materiálu My.

Jak vyrobit zakysanou smetanu na dort doma / depositphotos.com

Zakysaná smetana je považována za jednu z nejjednodušších – mléčný výrobek vyšleháme s cukrem nebo kondenzovaným mlékem a pak jím namáčíme korpusy – co může být jednoduššího. Nicméně pokud a jeho nce – kdy smetana zůstává tekutá a nezhoustne. My zjistil, co lze použít jako zahušťovadlo do zakysané smetany a jak vyrobit dokonalý krém hned napoprvé.

Dříve jsme hovořili o tom, jak vyrobit nádherný bílkový krém na dort vlastníma rukama.

Proč se zakysaná smetana ukázala jako tekutá – hlavní důvody

Zaprvé je důležité si uvědomit, že konzistence krému závisí na obsahu tuku a kvalitě zakysané smetany.. Krém může být tekutý, pokud použijete nekvalitní zakysanou smetanu, která obsahuje málo přírodních složek, ale mnoho různých přísad. Důležitý je také obsah tuku, protože pokud je nižší než 25 %, bude smetana pravděpodobně tekutá.

Užitečný Lifehack, jak můžete vyrobit smetanu ze zakysané smetany s obsahem tuku 15 – Zakysanou smetanu přelijte do gázy, vytvořte sáček, zavěste jej za rohy nad mísu a konstrukci pošlete na 8-10 hodin do lednice. Mějte na paměti, že v tomto případě musíte použít 2-3krát více zakysané smetany, než je uvedeno v receptu.

Za prvé, krém nemusí zhoustnout, pokud jste místo moučkového cukru použili písek. – velké krystalky zředí krém. Proto cukr rozemelte v mlýnku na kávu nebo rovnou kupte moučkový cukr.

Za třetí, smetana a zakysaná smetana se musí uchovávat v chladu – Pokud jsou při pokojové teplotě, získáte tekutou smetanu. Ale i když mají ingredience správnou teplotu, nepřešlehejte je, jinak se zakysaná smetana rozdělí na tuk a vodu. Jakmile začne smetana houstnout, vypněte mixér.

Jak zahustit zakysanou smetanu na dort – možnosti a postupy

Zakysanou smetanu lze zahustit různými produkty: želatinou, škrobem, moukou, máslem, tvarohem nebo smetanou. My nabízí několik osvědčených metod:

  • bramborový nebo kukuřičný škrob – na 600 g smetany nasypte 25 g škrobu, rozšlehejte mixérem a dejte na 30-60 minut do lednice;
  • pšeničná mouka navíc – Prosejeme, přidáme 25 g mouky na 600 g smetany, přidáváme po částech, ušleháme smetanu;
  • želatina – 15 g želatiny zřeďte v teplé vodě (na 600 g krému), nechte vychladnout, vlijte do krému a rozšlehejte mixérem;
  • máslo – na 600 g krému vezměte 100 g másla, změkněte ho, přidejte po částech do nádoby a vyšlehejte mixérem;
  • tvaroh – Do mísy přidejte 400 g tvarohu (na 600 g krému), protřete přes síto, promíchejte.

Můžete také použít speciální zahušťovadlo pro smetanu se zakysanou smetanou – je k dostání v obchodech. Na 500 g smetany postačí dvě balení zahušťovadla. Přidejte ho do nádoby se smetanou, vyšlehejte mixérem a dejte na 20 minut do lednice.

Zakysaná smetana na hustý dort – recept

  • 20% zakysaná smetana – 1 litr;
  • moučkový cukr – 3-4 polévkové lžíce;
  • vanilin – na špičku nože.

Vezměte cedník, vložte ho do hluboké mísy. Do mísy vložte čtyřikrát přeloženou gázu a na gázu nalijte zakysanou smetanu. Svažte rohy gázy k sobě, aby vznikl sáček. Vložte na noc do chladničky.

Zakysanou smetanu vyjmeme z gázy do jiné misky, promícháme, přidáme moučkový cukr a vanilin. Šlehejte mixérem, dokud nevznikne požadovaná konzistence (asi 10 minut). Hotový krém rozetřete na dortové korpusy.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Fantastické dekorace pro váš interiér

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: