Nemusíte běžet do obchodu: čím nahradit rajčatový protlak v boršči a dalších pokrmech

Přečtěte si, jak nahradit rajčatový protlak rajčaty nebo jinými produkty.

Čím nahradit rajčatový protlak – varianty / foto depositphotos.com

Často se stává, že si během vaření uvědomíme, že jsme zapomněli koupit některé produkty. Samozřejmě, že jít do obchodu kvůli jednomu sáčku rajčatového protlaku se nechce, a co lze použít místo něj – velká otázka. My vám poradí, čím můžete nahradit rajčatový protlak v pizze, boršči, dušeném zelí a dalších pokrmech.

Dříve jsme hovořili o tom, jak nahradit droždí při pečení.

Lze rajčatový protlak nahradit adžikou – nejlepší alternativy

Ve skutečnosti existuje mnoho náhrad rajčatového protlaku, ale ne všechny lze snadno použít. Zkušené hostitelky volají seznam nejúspěšnějších alternativ rajčatového protlaku:

  • Kečup: V případě, že se jedná o kečup, je možné, že se bude jednat o kečup;
  • rajčatová omáčka;
  • pyré z čerstvých rajčat;
  • konzervovaná rajčata;
  • rajčatová šťáva.

Těchto pět produktů je nejlepší volbou, pokud nevíte, zda můžete použít kečup místo rajčatového protlaku, nebo se snažíte připravit dresink z toho, co máte po ruce.

Jak nahradit rajčatový protlak na pizzu

Při přípravě slavného italského pokrmu se nejčastěji používá omáčka na bázi rajčat. V ukrajinských reáliích se samozřejmě jedná o rajčatový protlak, ale obecně platí, že pokud takový výrobek nemáte, lze jej snadno nahradit. Pokud nevíte, čím můžete rajčatový protlak v pizze nahradit, osmažte čerstvá rajčata na olivovém oleji, přidejte sůl, pepř, bazalku a provensálské bylinky. Voilá – lahodná omáčka na pizzu je hotová.

Jak nahradit rajčatový protlak v boršči

Pokud se rozhodnete připravit první ukrajinské národní jídlo, ale nemáte k dispozici rajčatový protlak, je ideální použít místo něj čerstvá rajčata. Lze je nakrájet a přidat na smažení, osolit, opepřit a vložit do hrnce s ostatními ingrediencemi. Alternativou je rajčatová šťáva, ale mějte na paměti, že je tekutější konzistence než pasta, takže vývaru nebo vody by mělo být méně než obvykle.

Stejná možnost „funguje“ i u dalších prvních jídel, takže teď už nebudete mít otázku, čím nahradit rajčatový protlak v solance.

Čím nahradit rajčatový protlak v dušeném zelí

Pro druhé chody, jako je guláš nebo dušené zelí, je nejlepší použít pouze čerstvá rajčata nebo jejich protlak. Nepřemýšlejte o tom, zda můžete v guláši nahradit rajčatový protlak kečupem – ten může „vydat“ své koření ze složení pokrmu, a to ne vždy vede k pozitivnímu výsledku. Abyste pochopili, jak nahradit rajčatový protlak v guláši, vyberte si šťavnatá rajčata, udělejte na nich řezy a zalijte je vroucí vodou. Odstraňte slupku, zeleninu rozmačkejte vidličkou a přidejte do hrnce s masem nebo dušeným zelím.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Fantastické dekorace pro váš interiér

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: